Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Диета с шоколад


Диета с шоколад

Чудите се как може да се препоръча шоколад за диета? Да, тъмният шоколад има добри хранителни стойности в сравнение с другите видове. Има някои неща, които трябва да се избягват докато сте на тази диета.Когато говорим за шоколадова диета, това, което веднага ви идва на ум е как едино сладкарско изделие може да помогне на вашето здраве? Тези диети не са нищо ново, те са популярни от доста време.
Тъмният шоколад е богат на какао, което съдържа различни видове антиоксиданти, които стимулират едно здраво сърце, предпазва от рак и почиства кръвоносните съдов. Тъмният е по-мощен, отколкото черен чай, червено вино и черен плод. Белият и млечните шоколади не отговарят на тази формула.

Диетата е разчетена за максимум 5-7 дни, не повече! След края на режима трябва да си починете поне 4-6 дни.

През деня може да изядете две блокчета шоколад по 40 грама, както и напитки – кафе без захар и обезмаслено мляко. Позволено е да се пият 3 часа след яденето. Твърди се, че след пет дни от започването на диетата може да отслабнете с 6 кг.
Но! Има едно „но“, както всички моно диети, така и шоколада е вреден за черния дроб, така че бъдете внимателни!  Преди да опитате тази диета, консултирайте се с вашия лекар!

През целия ден пийте не по-малко от 6-8 чаши вода.

Има ли нещо, което да се избягва в шоколадовата диета? – Да! Ето списък с храните, които трябва да се избягват при спазването на „Шоколадовата диета“:

  • Алкохолни и газирани напитки, сокове и т.н.
  • Червено месо, пържени хранителни продукти, изкуствени храни
  • Масло, мазни храни, млечни продукти
  • Сладки, солени храни, захар, бонбони, вафли, бисквитки др.
Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta