Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Отслабване без опасност за здравето

Избери правилно диетата Отслабването е индустрия. И както при всяка такава и тук рекламата и PR-ът играят ключова роля. Сигурно сте чували за „Очила потискащи апетита“. Те съдържат лещи, които ни карат да ядем по-малко, защото оцветяват храната по определен начин или за „магически обеци за отслабване“, които стимулират определени точки на ушите, за да горим мазнини и да ядем по-малко. На пазара съществуват и много други „интересни“ изобретения, които гарантират моментален и вечен ефект. Ето някой от „чудесата“ за отслабване, с които трябва да се внимава изключително много.

Хапчета за отслабване

Има огромна разлика между билковите рецепти и хапчетата с неясно съдържание, които могат да нанесат непоправими вреди върху организма. Ефект почти винаги има, но на каква цена и за колко време. Обикновено след спиране на приема им теглото се връща, защото те не спомагат за изгарянето на мазнините. Те съдържат стимуланти намаляващи апетита и умерена доза диуретици, които спомагат за освобождаването от течностите много по-бързо от нормалното. Някой от тези медикаменти съдържат фенилпропаноламин, стимулант с близък до амфетамините химически състав. Страничните ефекти от подобни хапчета включват замайване, дори припадъци, често уриниране, болки в гръдния кош, проблеми с бъбреците и черния дроб. В някой по-тежки случаи се стига до инфаркт и дори смърт. Могат да са изключително опасни за хора със сърдечни проблеми, заболявания на щитовидната жлеза и високо кръвно налягане. Специалистите са на мнение, че хапчетата не са решението. Спорт и балансирано здравословно хранене са начинът за постигане на желаното тегло.

Отслабване с постене

Когато постите, губите преси всичко мускули, не мазнини. След ден или два на постене, много хора се поддават на изкушението и се тъпчат с висококалорични храни. Дълготрайното постене е опасно, защото отслабва имунитета и натоварва всички органи.

Отслабване с кожни лепенки

„Диетичните лепенки“, които съдържат вещества, потискащи апетита, нямат доказан ефект и не е известно доколко сигурна е употребата им.

Отслабване с диуретици

Теглото, което губите е само под формата на вода. Загубата е временна и не включва никакви мазнини. Диуретиците могат да предизвикат опасна дехидратация и сърдечно-съдови проблеми.

Електро-мускулна стимулация

Тези уреди имат доказано действие при медицинските терапии, но нямат място при отслабването или тонизирането на тялото. Не можете просто да отстраните мазнините. Ако се използват неправилно, могат да доведат до инфаркт или опасни изгаряния.

Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta