Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Оризова диета

rizoto zelenchuciМенюто на оризовата диета е разделено на нишесте, плодове, зеленчуци и млечни продукти. Това е диета, която цели да прочисти организма ви и е хубаво да не се спазва дълъг период от време, тъй като носи риск за здравето! Представяме ви едно много опростено примерно меню.

Ако имате примерно меню което искате да предложите, пишете ни на и-мейла и ние ще го публикуваме заедно с вашето име като автор.

  • Нишесте – една филийка хляб, една трета чаша ориз или половин чаша макаронени изделия.
  • Плод – един цял плод или чаша плодов сок.
  • Зеленчуци – една чаша сурови или половин чаша варени.
  • Млечни продукти – една чаша прясно мляко под 1% масленост, 1 кисело мляко или половин чаша извара.

Това са продуктите, които се консумират в първата фаза на диета, която цели да ограничи приема на протеин. По-късно може да добавите риба и пилешко месо към диетата.

Примерно меню:

  • Закуска: изберете една от порциите нишесте, ако предпочитате ориз, то задължително да бъде варен, един плод и един млечен продукт
  • Обяд: три порции нишесте, три зеленчука и три плода
  • Вечеря: същото като за обяд (но не вечеряйте след 20:00)

Оризова диета: краткосрочни и дългосрочни последици

Намаляването на солта и преработените храни, докато спазвате тази диета със сигурност ще са ви от полза в краткосрочен план. Но в дългосрочен – оризовата диета не може да осигури достатъчно калории и протеин за вашия организъм. Можете да видите от тук – Колко калории се съдържат в порция ориз. Затова, ако я спазвате нека да бъде за кратко. Това е диета, която цели да прочисти организма. Преди да започнете с оризовата, или която и да е друга диета говорете с вашия лекар, как ще се отрази на здравето ви!

Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta