Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Как да спестите пари когато пазарувате

Безспорно едно от най-големите пера в семейния бюджет е този за храна. За да се храните здравословно, но и да харчите разумно предлагаме няколко идеи.

Купувайте в насипно състояние

Пазаруването на храни в насипно състояние е отличен начин да спестите пари. Пазаруването на насипни храни сваля разходите средно с 35%. За насипни билки и подправки, спестяванията могат да достигнат 96%. Повечето продукти за тибетската диета, която ви предложихме скоро, както и например боб, ориз, зърнени храни и ядки се предлагат в насипно състояние. Да купувате в насипно състояние не само спестява пари, но е и по-добре за околната среда, тъй като премахва нуждата от картон или пластмасови опаковки, и изисква съответно по-малко транспорт. Насипните храни, се продават почти навсякъде, на пазара, в по-големите супермаркети и дори в малките квартални магазини.

Купувайте сезонни продукти

Възползвайте се от местното производство, защото продуктите са пресни и едновременно с това спестявате пари. Покупката на продукти извън сезона води до повече разходи, тъй като стоката трябва да бъде транспортирана на големи разстояния, и често е с ниско качество. На пролет се произвеждат портокали, грейпфрут, листни зеленчуци, артишок, аспержи, цвекло и грах. Лятото праскови, пъпеши, плодове, грозде, царевица, домати, чушки и други. През есента, ябълки, круши, смокини, броколи, зеле, лук, моркови, картофи, тикви. През зимата избора на пресни плодове и зеленчуци зависи от местоположението, на някои места зимата се произвеждат банани, нарове, червени портокали, мандарини, брюкселско зеле, алабаш и ревен.

Замразете си през сезона за да имате след него

Друг начин да се спестят пари за плодове и зеленчуци е да ги купувате, докато те са в сезон, а след това може или да ги замразите, така че те ще бъдат на разположение през цялата година, без да плащате високите цени извън сезона.

Изберете евтините вегетариански закуски

Вместо закупуване на пакетирани храни закуска, които са много скъпи, изберете евтини здравословни закуски. Някои от възможностите са ябълки или целина, нарязани краставици, броколи, нарязани червени чушки, стафиди, орехи,  или варени яйца.

Гответе в по-големи количества

Дори и да живеете сами, можете да се сготвите голямо количество паста, супа или друг вид ядене, а останалото от обяд или вечеря да изядете на следващия ден. Винаги като имате сготвена храна, просто трябва да я извадите от хладилника и да я стоплите, това премахва изкушението да купувате пакетирани храни, които са скъпи и често съдържат нездравословни добавки.

Надяваме се статията да ви е била полезна и желаем успех на тези, които ще се опитат да спазят диета без месо като например тибетската, която публикувахме скоро. Оставяйте вашите коментари и оценки, защото те са важни за нас. За тези които не могат да устоят на изкушението на месните продукти ви предлагаме нашата индивидуална диета, която можете да направите на сайта. Естествено ако сте вегетарианец пак може да се възползвате от нашите услуги, тъй като всеки човек е различен и диетата му трябва да бъде съставена персонално за него. Напомняме ви преди спазване на диета да се консултирате с вашия лекар и ви желаем успех!

Как да спестите пари когато пазарувате
3 (60%) 2 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta