Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Нещата които не знаем за солта

Сърдечните заболявания са водещата причина за смърт при мъжете и жените.  Има много начини за борба с тях. За да се предпази на средно здрав човек се препоръчва да консумира по-малко от 2300 мг натрий на ден. Това се равнява на една чаена лъжичка сол. За тези, които са с хипертония – 1500 мг натрий на ден.

Само около 10% от солта в нашата храна е тази, която сме добавили докато готвим или след това и 10% е естествена. Около 80% от дневната ни доза-идва от преработените храни. Солта в тях ги прави евтини и вкусни и удължава срока им на годност.

Трудно може да се доверите и на вашия вкус и усет относно количеството сол, което се съдържа в даден продукт.

Когато намалите значително количеството сол в храната, която сами си приготвяте ще започнете да усещате и кои готови продукти са ви солени.

Не си мислете, че да намалите солта е невъзможно, защото храната ще бъде безвкусна. Опитайте да я подправяте с различни билки.

За да предпазите сърцето си може да започнете да се разхождате по-често. Така ще намалите и стреса, който също влияе много.Затова се старайте се да се ядосвате по-малко и да не стресирате организма си излишно, например с гладуване.

Ето какво казва човека постигнал изключително здраве  Пол Брег: „Солта не е жизнено необходим продукт. Из­вестно е, че примитивните народи не познават сол. Из­ключвайки солта от вашия рацион, вие ще изпитате неудобство само първите няколко седмици. Най-прочу­тите готвачи на Франция приготвят своите световно известни блюда, без да добавят сол, замествайки я с дру­ги подправки: лук, чесън, билки и гъби.“

Ако не можете да приемете идеята да се лишите от солта, старайте се да я намалите. Може да опитате също да ползвате калиева сол.

Нещата които не знаем за солта
4.25 (85%) 4 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta