Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Есенни диети за отслабване!

В тази статия има няколко обобщени диети за есента. Целта е да ви покажем примерни варианти за диети през това време на годината. Желаем успех на тези от Вас, които са решили да свалят килограми през есента!

Зеленчукова  диета

Colorful vegetables and fruitsКраят на лятото и началото на есента са най-добрите сезони да направите пресните зеленчуци  основа на вашата диета. Има богат избор на такива по това време от годината.
По време на зеленчуковата  диета трябва да се ядат около  1,5 кг.  зеленчуци всеки ден. Препоръчителните продукти са пресни зеленчуци (моркови, тиква, зелен, зрял боб, краставици, маруля, картофи), пресни плодове (ябълки), обезмаслено прясно мляко, кисело мляко, кефир, извара, мюсли или овесени ядки, пълнозърнест  хляб.

Можете да приготвяте зеленчуците по всякакъв начин, с изключение на пържени. Варени, на пара, на скара, задушени или в различни салати. Тази диета е за максимум един месец.

Плодова диета

Berries През есента и краят на лятото, когато има голямо разнообразие на пресни  горски плодове, ние трябва да ги добавим  в нашия хранителен режим. Можете да отслабнете благодарение на даровете от природата лесно и ефективно. И в същото време ще имате възможност да се храните с  природни витамини и полезни вещества.

Препоръчителни продукти за тази диета са плодове (горски и други), обезмаслена извара,  бяло месо, риба, зеленчуци,  зеленчукови супи, зелен и билков чай. Трябва да се ядат минимум 500 грама  пресни плодове всеки ден, без да се пропуска. Диетата се спазва месец.

  • Закуска – плодове, мюсли, зелен чай;
  • Следобедна закуска – прясно приготвени сокове от плодове;
  • Обяд – свежи плодове;
  • Вечеря – зеленчукова супа, месо без мазнини със зеленчуци, риба,зеленчукова салата.

Диета с пресни сокове

Сокове Прясно приготвените сокове от сезонни зеленчуци и плодове са добър източник на минерали и витамини. Също така това е добра диета, за да прочистите тялото си от токсините.

За тази диета, трябва да замените  храната ви за два дни с плодови и зеленчукови сокове. Например, трябва да се пие 600 мл.  пресен сок разреден с 200 мл.  вода  четири пъти на ден. Трябва да ги пиете бавно. Правете си различни сокове , микс от плодове и зеленчуци, каквито желаете. Особено ефективни продукти за отслабване са морковите, спанака, портокалите, грейпфрута, зелето, целината, ябълките.

Можете да спазвате диетата с пресни сокове веднъж на 2-3 седмици. Най-добре да го правите през почивните дни,за да можете да си направите сок когато се почувствате гладни. Когато не сте на диета, трябва да си спомняте все пак добрите качества на соковете. Пийте една чаша сок, без значение какъв, 20 минути преди хранене, а понякога  може да замените вечерята със сок.

Напомняме ви че всеки човек е индивидуален и диетата трябва да бъде разработена специално за него. Преди започването на хранителен режим се консултирайте с вашия лекар!

 

Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
1 Comment
  1. И какво стана с индивидуалната диета

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta