Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

8 мита за алкохола

Повечето диети изрично забраняват употребата на алкохол. Знае се, че в него се съдържат много калории, но той има и други предимства и недостатъци. Вижте някои от най-разпространените митове за него:

Мехурчета от шампанското ви правят  по-пияни

ИСТИНА

Въглеродният диоксид в мехурчетата помага на алкохолния поток да премине през тялото ви с ускорени темпове. Резултатът е, че се напивате много по-бързо.

Виното е единственото добро питие за сърцето

ЛЪЖА

Въпреки че виното е известно с благотворното си действие над  сърцето, и че помога за по-ниски нива на холестерола, е е доказано, че бирата помага за намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания. Една чаша бира на ден намалява риска от сърдечно заболяване с 10 %.

Консумацията на бира води до образуване на „бирени коремчета“.

ЛЪЖА

Няма никаква  мазнина в бирата. Тя съдържа  93% вода. Няма доказателства, че пиенето на бира спомага образуването на корем повече от другите източници на калории. „Бирените“ коремчета са причинени основно  от високите нива на мазнини в тялото и от съвместната консумация на алкохол и храна.

Алкохолът убива мозъчни клетки

ЛЪЖА

Алкохолът вреди само на невроните. Организмът  може да възстановява неврони, но не и до тяхното естествено състояние. Според някои проучвания консумацията на алкохол дори може да намали  риска от заболяване от Алцхаймер.

Алкохолът състарява

ИСТИНА

Алкохолът дехидратира кожата, което причинява бръчки. Докато алкохолът е в тялото ви  ще стимулира задържането на вода, която не може да бъде усвоена.

Смесването на напитки ви напива по-бързо

ЛЪЖА

Съдържанието на алкохол в кръвта е това, което ви прави пияни, а не колко напитки сте смесили. И все пак нашият съвет е да не ги смесвате!

Колкото повече  пиете, толкова повече се уврежда черния ви дроб

ИСТИНА

Колкото повече черният ви дроб е изложен на действието на алкохола, толкова по-трудно започва да го обработва преди да влезе в кръвта ви.

Алкохолът  помага само на сърцето

ЛЪЖА

Някои учени смятат,че алкохолът също укрепва костите и предпазва от остеопороза, камъни в жлъчката, язва и камъни в бъбреците.

  • Не прекалявайте с консумацията на алкохол, защото реакцията на всеки организъм е различна!

Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta