Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Как да отслабна, ако съм много заета

След дългия работен ден повечето хора се прибират вкъщи прекалено уморени, за да направят каквото и да било. Стресът,  психическото и физическото  натоварване принуждават много от нас да загърбят грижите за здравето си. Спортуването е основен фактор, за да се чувствате във форма. Разбира се, когато сте прекарали деня на работа, искате да посветите малкото си свободно време на семейството и приятелите. Ето няколко предложения как да се движите повече и  да се чувствате по–добре без да прекарвате часове във фитнес залите!

Разходете се вместо да шофирате или да се возите в градския транспорт

Ходете винаги когато можете! Ако работата ви се намира сравнително близо или приятелите ви живеят на 20-тина минути от вашия дом, използвайте възможността да вървите до там. Често се притесняваме да не се изпотим  по пътя, но трябва да се отбележи, че независимо от темпото на вървене ефектът винаги е добър. Дори да се разхождате много бавно, това има същото благотворно влияние за сърцето ви, както крос в парка. Ако трябва  да сте по-елегантно облечени можете просто да сложите чифт леки гуменки в чантата си. Една малка разходка сутрин или вечер може напълно да промени тонуса за деня.

Карайте колело

Всички знаем, че карането на колело е много полезно за сърцето и мускулатурата на краката. Ако решите да използвате този транспорт, за да стигнете до работа, сигурно ще ви зарадва и фактът, че в задръстванията така ще стигнете доста по-бързо, отколкото с кола.
Преди това, обаче, трябва да се уверите, че има осигурени алеи за велосипедисти по пътя. В случай, че трафикът е много натоварен през седмицата, можете да покарате колело с приятели или с децата си през почивните дни.

Използвайте стълбите

Вместо досадното чакане на асансьора или придвижване по ескалаторите можете да използвате стълбите. Така ще си спестите блъсканицата сутрин и ще направите нещо полезно за здравето си. Ако работите на десетия етаж не е необходимо да се изкачвате до горе. Особено в началото можете да се качвате по три-четири етажа и постепенно да добавяте още, когато краката ви привикнат с натоварването. С  това просто упражнение можете да изгорите приетите на закуска калории.

Носете повече тежки неща

Ходенето до магазина и носенето на тежки пазарски чанти са част от ежедневието на всеки. Вместо с досада можем да подходим към това като към поредното „фитнес“ упражнение. Когато носите допълнителни тежести, натоварвате мускулите си повече и съответно изгаряте повече калории. Можете да натоварите желана от вас мускулна група, като например да сложите тежести на талията или ръцете, но не прекалявайте. Претоварването може да има последствия за гърба, кръста, коленете и ставите. Консултирайте се с лекар преди да се натоварвате повече от обикновено!

Използвайте ползотворно времето си

Вечер, докато гледате телевизия, може да правите и някои леки упражнения. Вместо да похапвате пуканки, направете няколко коремни преси, клякания или няколко серии с гирички. Ако натоварвате симетрично тялото си, дори няма нужда да броите повторенията и това да ви разсейва от гледането на филм, просто спрете когато се уморите. Също така може да натоварвате статично мускулите си, като държите стегната желаната част от тялото ви (дупето, бедрата).

От вас се изисква само желание.Както виждате има много възможности да спортувате докато сте на работа или в къщи без да отделяте много време и внимание. Ако имате своя изпитана система, моля споделете я с нас!

Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
3 коментара
  1. Долу ,горе това е моят стил на живот.Е не всичко в този порядък(Колело и т.н.)но е полезно

  2. Това е много хубаво, че успяваш да намериш време и за колелото. Желаем ти успех!

  3. Great post! Maybe you could do a follow up on this topic 😀

    Jasmine

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta