Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Как да се преборим с целулита

Повече от 90% от жените по света имат проблем с целулита. Съществуват много начини за борба с така наречената „портокалова“ кожа, като например пластичната хирургия, масажи, скъпи мазила. Истината е, че тези методи не носят дълготраен ефект.

Какво е целулит

Това е състояние на кожата, което се появява при жените, когато достигнат половата си зрялост. Състои се в неравномерно разпределена подкожна мазнина. Не е задължително да сте дебела, за да имате целулит.Той се дължи по-скоро на неправилен начин на живот. Най-често може да се забележи по бедрата и корема, но е възможно да се появи и по ръцете. Ако вече имате целулит е доста трудно да се преборите с него. Проучванията показват, че с подходяща анти-целулитна диета може да постигнете отлични резултати.

Причини за появата на целулит

Хормоните са основната причина за появата на целулит. Когато жената достигне половата си зрялост, хормоните й създават условия за развитие на целулит. Друга възможна причина е, че някои организми трудно преработват определени храни. Също така има  тясна връзка между  стресът и образуването на целулит. Нашето тяло има изградени рефлекси за самосъхранение. Когато сме подложени на стрес някои метоболитни процеси престават да функционират, за да се извършват други, по-важни според организма ни. Ежедневните притеснения могат да накарат тялото ни да реагира нездравословно към самите нас, тогава лошият ефект ще е свързан най-малко с начина, по който изглеждаме.
Някои учени смятат, че тесните дрехи също са причина за появата на целулит.

Решението

Както при всяко друго нещо, има организми, които се справят доста по-лесно от другите. По същество анти-целулитните програми не се различават от обикновените балансирани диети – хранете се правилно и спортувайте. Ето няколко естествени начина да подобрите здравето си и да се отървете от целулита:

Пийте много вода

Това не само ще намали целулита ви, но и е  неразделна част от здравословния начин на живот. Добрата хидратация  е основна предпоставка за красивата кожа.
Приемането на повече вода ще подобри кръвообръщението и ще ускори изгарянето на мазнините. Диетолозите препоръчват да се пие поне 2 литра вода на ден.   Избягвайте  високото съдържание на захар и кофеин в кафето, газираните напитки, соковете и др.

Хранете се здравословно

Това не означава да се откажете от всичко, което обичате и да гладувате, а просто да добавите някои полезни съставки към вашата диета. Препоръчваме ви да ядете много плодове и зеленчуци, чиито витамини ще подпомогнат образуването на колаген в кожата ви. Колагенът прави кожата еластична и пречи на струпването на мазнини на едно място. Яжте повече грейпфрути, ябълки, диня, грозде и богати на витамин С зеленчуци.

Спортувайте

Само правилното хранене не е достатъчно за постигане на оптимален резултат. Започнете да спортувате! Подходящи кардио упражнения ще подпомогнат метаболизма ви, което ще доведе до бързо изгаряне на складираните мазнини.
Както вече казахме целулитът най-често  се забелязва по бедрата и дупето, затова при тренировките трябва да наблегнете на тези зони. Двете най-ефективни упражнения против „портокаловата“ кожа са изкачването на стълби и клякането. Те максимално натоварват проблемните зони и не е необходимо да ходите във фитнес, за да ги изпълните.

Освен за борба с целулитa, добре е да спазвате тези съвети ежедневно, тъй като те ще ви помогнат да се чувствате и да изглеждате по-добре!

Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
2 коментара
  1. Битката с целулита явно си остава най-продължителната в живота на една жена. Подходящо хранене, спорт, масажи и продукти, подпомагащи процесите, – всичко това цял живот…без прекъсване. Ееех, женски грижи…

  2. na kolko godini nai rano moje da se polu4i

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta