Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Кожата след отслабване

Хората, които отслабват бързо и свалят повече килограми винаги имат проблем с увисналата кожа? Виждалa съм такива случаи по телевизията и съм притеснен/а, че аз също ще трябва да се подложа на операция за кожата си след като отслабна?
Ако гледате преобразяването чрез пластична хирургия, което показват по телевизията сте виждали със сигурност хора, които са се подлагали на операция за „опъване“ на кожата след значително отслабване. Това трябва ли да ви кара да си мислите, че при вас ще се наложи същото? Ако просто трябва да ви отговоря на въпроса има ли всеки, който отслабва значително проблем с кожата отговора е „не, не всеки има проблем”. Но вие сигурно искате да знаете защо това се случва и какво може да се направи, за да се „опъне” пак кожата в случай, че това се случи.

Фактори оказващи влияние за отпускането на кожата

Kолко бързо и колко килограма сваляте?

Най-важното в една диета е да бъде балансирана и след като сте я спазили да не качите за нула време пак свалените килограми. Когато с помощта на диета и упражнения сваляте бавно и равномерно, шансовете кожата ви да се отпусне намаляват значително. Обикновено кожата която се отпуска е по корема, разбира се и в други области, но това се случва при свалянето на много килограми за кратък период от време. Нормата която се дава за препоръчителна е 1,5-2 кг на седмица. Така организма има необходимото време да се адаптира.

Какъв фактор са годините?

Да щеше да е хубаво, ако всички сме на 18 и даже нямаше да има нужда да отслабваме. Разбира се това няма как да се случи, така че годините са фактор, с който трябва да се съобразим. Нормално е при по-възрастните хора отпуснатата кожа да се възстановява по-бавно, понеже е загубила част от еластичността си. Разбира се при хора, които са с наднормено тегло от по-дълго време, кожата ще се възстанови по-бавно.

Всеки човек е индивидуален

Нормално е при различните хора кожата да се възстановява по различен начин. Това се дължи освен на всичко изброено до тук и на типа кожа.

КАКВО ДА НАПРАВИТЕ АКО ИМАТЕ ТАКЪВ ПРОБЛЕМ?

Ако кожата ви е отпусната, важно е да й дадете необходимото време да се възстанови от отслабването, а не веднага да прибегнете към козметични или по-сериозни операции. Упражнявайте се и със сигурност с времето кожата ви ще се опъне и дори да не е както преди, пак ще има видима разлика. Има различни кремове за кожа, но те зависят от типа на кожата ви. Ако не успеете да постигнете резултати по-естествен път около половин година се консултирайте с вашия лекар, тъй като  най-добре знае вашето здравословно състояние.
В крайна сметка? Категоричен отговор няма, никой не е застрахован от отпускане на кожата, както и от напълняване. Притеснението за вероятността да се отпусне кожата не е причина да отложите отслабването. Отслабването, ще ви направи по-здрави и най-вероятно ще доведе до по-дълъг и богат живот. Преди да започнете диета се консултирайте с вашия лекар дали тя е добра за вас. Ще се радваме да коментирате вашите резултати след приложена диета и да споделяте какви статии искате да се публикуват.
Кожата след отслабване
2 (40%) 1 vote
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
7 коментара
 1. Даже не смея да мисля.Два пъти вече съм слагала пълни упойки в себе си за операции за здраве.Ако започна и заради красота…Бих искала да изглеждам добре, но си давам сметка че тялото имя граници.

 2. Затова стягам доколкото остава време с упражнения

 3. Радваме се, че коментирате нашите статии. Ако искате да публикуваме статия по някоя конкретна тема може да ни напишете. За нас е важно статиите да са на тематика, която ви вълнува. Искаме само да ви попитаме успяхте ли да изтеглите вашата диета, понеже си спомняме че имаше възникнал проблем.
  Поздрави от екипа на Dietata.com!

 4. Благодаря за ангажираността, която проявявате. Не, не успях да изтегля диетата си, но това не е проблем. Зная, че когато нещо не се случи , както е планирано, значи не е трябвало да се случи.
  Наистина сте много мили и любезни, но не се тревожете за диетата ми.
  Успех!

  • Боряна писали сме ви на е-майла. Надяваме да успеем да се справим с получаването на вашата диета, тъй като вие сте си я платили. Разчитаме да не се отказвате и сме сигурни, че е-майла който ви изпратихме ще ви помогне да успеете. 🙂

 5. УВАЖАЕМИ ПОТРЕБИТЕЛИ,
  ЕКИПЪТ НА Dietata.com Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОРЕКТЕН И АНГАЖИРАН С ПРОБЛЕМИТЕ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ СИ. АЗ САМАТА ИМАХ НЕУДАЧЕН ОПИТ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНА ДИЕТА, НО ЕКИПЪТ СЕ ПОСТАРА И РАЗРЕШИ СЛУЧАЯ. БЕЗКРАЙНО СЪМ ИМ БЛАГОДАРНА И ТО НЕ ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ ВСЕ ПАК СИ ПОЛУЧИХ ДИЕТАТА, А ЗА ТОВА, ЧЕ ТЯХНАТА ПОСТЪПКА МЕ НАКАРА ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ НА ТАЗИ ЗЕМЯ ВСЕ ОЩЕ СЪЩЕСТВУВАТ КОРЕКТНИ И ОТГОВОРНИ ХОРА.

 6. Predi nqkolko dni bqx ostavila komentar,4e imam problem s polu4avaneto na dietata si ,iskam da blagodarq na ekipa na saita ,blagodarenie na tqx az polu4ix dietata si!Ekipat na saita e korekten i otziv4iv!Blagodarq VI!

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta