Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Митове за популярните диети

Списъкът на най-популярните диети се изменя непрекъснато. Той се основава основно на постигнатите резултати, поддръжниците и броя търсения в търсачките. Разбира се всяка диета има недостатъци и в тази статия ще се опитаме да разбулим някои митове за тези така популярни диети.

Ако не ядете въглехидрати ще отслабнете

Хора, които са спазвали диета с ниско съдържание на въглехидрати ще ви уверят, че ако наблягате на сирене, червено месо и бекон, няма да се чувствате в кондиция. При някои такива диети водят дори до косопад, липса на енергия и други нежелани ефекти. Една здравословна и балансирана диета съдържа въглехидрати, като не  всички от тях са „лоши“.
Включете в диетата си зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни, а не преработени. Избягвайте захарта и захарните продукти, като торти и бисквити, защото в тях се съдържат само празни калории без хранителни вещества. Колкото по-близо до естествения си вид е храната, толкова по-полезна е за вас. Например месо, приготвено на скара е доста по-полезно от колбасите, пълни с консерванти. Въглехидратите са неразделна част от здравословната диета.

След прочистваща диета тялото ще изгаря мазнините по-ефективно

По-вероятно е да сте омаломощени от глад, да имате ужасно главоболие. Когато не приемате достатъчно храна 3 или 4 дни организмът се опитва да навакса и започвате да ядете все повече и повече. С мисълта, че почти не сте яли през последните дни може само да качите още килограми.

Приемайте плодови сокове, грейпфрут, ябълки

Това ще ви направи раздразнителни и отпаднали. Моно диетите имат бързи и видими резултати, но след прекватяването им веднага възвръщате изгубеното тегло, дори и повече. Такъв тип диета е много далеч от представата за здравословно хранене.

Диетите на звездите

Те имат перфектни тела и никаква квалификация на диетолози. Истината е, че има такива, за които идеалната фигура е даденост, но те са доста малко! Повечето постигат външният си вид чрез много упорити тренировки и строги диети, а трети чрез редовна намеса на пластичните хирурзи. Диетите на звездите са разработени специално за тях от диетолози и това не значи, че са подходящи за всички. Също така никои не казва, че са здравословни. Да са във форма е част от работата на знаменитостите. Ако предстои нов видео клип или филм те трябва да отслабнат бързо. Така тези диети могат да доведат, както вас, така и тях само до йо-йо ефект.

Ако целите дългосрочни резултати и задържане на постигнатото тегло, трябва да знаете,че здравословната диета е индивидуален и разнообразен хранителен режим.

Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
1 Comment
  1. Зависи кой как гледа на нещата

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta