Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Коремните мазнини

Повечето хора имат излишни мазнини в областта на корема. Това не само, че не е естетически красиво, но и застрашава здравето. Съществуват два вида мазнини в коремната зона:Подкожна мазнина, която се намира под кожата и горната част на коремните мускули. Вътрешна мазнина.която се намира дълбоко под коремните мускули и  околните органи. „Биреното коремче” при мъжете представлява  прекалено голям корем, който при натиск е твърд. Именно тогава говорим за „вътрешната мазнина”, наричана още и „висцерална”. 

Както подкожната, така и висцералната мазнина в коремната зона представляват сериозни фактори, рискови за здравето ни. Учените са доказали, че да имаш излишна „вътрешна мазнина”  е по-опасно,отколкото наличието на „подкожна”.

Коремните мазнини могат да доведат до

  • Сърдечно-съдови заболявания
  • Хипертония
  • Диабет
  • Инфаркт
  • Сънна апнея
  • Дегенеративни заболявания

 Решението

Единственият начин да се отървете от излишната мазнина в областта на корема се крие в комбинирането на здравословна диета и програма от персонално подбрани физически упражнения.

Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta