Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Босу

Един от най-модерните и нашумели спортове напоследък се нарича босу. Ако все още не сте чували за него, той представлява упражнения с полусферична топка.Тези тренировки са много подходящи както да поддържате формата си чрез тях постоянно, така и да разнообразявате програмата си.Можете да тренирате в салона, у  дома или дори в офиса.
 

Има много упражнения, които могат да бъдат изпълнени с  босу топката. Упражненията са насочени главно за стягане на бедра и седалищни мускули. Почти всяко упражнение, което изпълнявате във фитнес залата със свободни тежести или фитнес уреди, може да бъде изпълнено и с босу топката и то по много по-приятен начин. Разбира се ​​ще трябва да намалите тежестите. Също така, босу топката е подходяща, ако не разполагате с много време – тренировката е сравнително кратка, но много интензивна. Може да тренирате и коремната мускулатура като променяте интензивността на натоварването.

Босу топката може да се използва легнала на пода върху гладката си страна или върху овалната. Независимо от коя страна я използвате се изисква сила, за да поддържате баланса си. Ако тренирате за първи път е препоръчително да започнете с гладката страна на пода и да работите с партньор. Ще се чувствате по-сигурни, ако някои ви придържа, а и така по-добре ще усетите как да балансирате по време на тренировката. Преди да започнете упражненията може да поседите със свити колена върху топката, за да добиете представа за натоварването. Ако досега не сте тренирали, не е препоръчително да започвате с босу, заради голямата интензивност. Направете няколко загряващи тренировки на фитнес или потичайте в парка.

След като свикнете с балансирането може да правите упражнения с един крак. Комбинирайте упражненията с такива за горната мускулатура. Започнете с леки тежести и постепенно увеличавайте натоварването. Помнете, че множество повторения с малки тежести са най-подходящи за оформяне на мускулатурата на ръцете. Можете да правите различни упражнения за гърдите, гърба и раменете.

Какви са ползите от упражненията с босу топката

  • Помага за стягане на долната част на тялото, по-конкретно на мускулите на краката и седалището.
  • Помага  да постигнете много добър баланс.
  • Повишават издържливостта и помагат за сърцето.
  • В зависимост от различните упражнения може да наблегнете на проблемните области.Тренировките са много тонизиращи и помагат на метаболизма.

Когато се почувствате достатъчно уверени може да обърнете топката с овалната част към пода.Така упражненията са истинско предизвикателство, защото изискват по-добър баланс и са много по-натоварващи.

Убедени сме, че ще останете приятно изненадани от босу тренировките. Те са изключително ефективни и са много по-забавни от упражненията във фитнес залата.

Оценка
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta