Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Как тя отслабна с 58 кг

Диагностициране на диабет от тип 2 предизвиква Бранди, която е голям почитател на вредните храни, да промени навиците си на хранене и да отслабне драстично. Бранди винаги е предпочитала по-малко здравословните храни. В гимназията е поддържала теглото си благодарение на бягане, баскетбол и софтбол, но след дипломирането е престанала да спортува и разбира се теглото й е започнало да се променя. В началото на 30-те си години, тя добавила 45 кг отгоре при ръст 157 см. Следва женитба, две деца и работа на пълен ден, което не й оставя почти никакво време да готви и да спортува.

Тя е счетоводител и преди диетата е тежала 124 кг. Тегло след диетата: 66 кг. Надяваме се, че историята как Бранди отслабна ще ви стимулира да не се отказвате.

„Мразех да използвам стълбите. След всяко изкачване оставах без дъх. Започнах да се чудя как да отслабна “ – споделя Бранди. През август 2006 г, след като личният й лекар и предписва лекарства за високо кръвно, тя пробва различни диети за отслабване, но те не помагат да свали килограми, а напротив качва още 11 кг отгоре. През февруари 2009 г. Бранди е диагностицирана с диабет тип 2 и са й предписани още повече лекарства. След като е била свидетел как баща й се бори с болестта, тя казва: „Бях опустошена, не предполагах, че проблемът с теглото ми излиза извън контрол“. В този момент тя разбира, че трябва да се научи на здравословни навици на хранене.

Промяна в начина на живот

Бранди започва да ослабва с малки стъпки, като заменя безалкохолните напитки, които пие най-малко три пъти дневно и голямото количество бонбони и сладки неща, с пресни плодове и зеленчуци. Все повече от ястията си приготвя сама вкъщи. За да се предпази от постоянното желание за ядене, тя започва да храни по шест пъти на ден – три основни хранения и три междинни хапвания. През април започва да посещава и фитнес зала. Отначало, както самата тя разказва „Беше доста трудно, защото едва се движех по пътечката за бягане, за разлика от слабата блондинка до мен, която бягаше на максимална скорост. Но знаех, че се състезавам само със себе си в борбата ми да отслабна“.

При всяка фитнес сесия тя прави по равно кардио и силови упражнения. И така седем месеца, три пъти седмично и резултата е 20 кг по-малко. Следва ново предизвикателство – Бранди започва да посещава фитнеса всеки ден и в края на 2009 г. тя вече не се нуждае от лекарствата си за високо кръвно и диабет. През юли 2010 г теглото и е 68 кг, почти колкото в университета. „Бях много развълнувана и горда от себе си“ – казва тя.

Днес Бранди, която преди се е страхувала, че цял живот ще пие лекарства е свалила и останалите два излишни килограма и се чувства по-здрава от всякога. „Имам много повече енергия и за един ден свършвам една камара неща, дори ми се струва, че умът ми е по-бистър“.

Съветите на Бранди за отслабване

  • Помощ от приятел: Помолете приятел да ви напомня постоянно, че трябва да започнете да тренирате. Това ще ви помогне по-лесно да прекрачите прага на фитнес залата.
  • Изхвърлете вредните храни: Ако знаете, че през нощта ще изядете остатъка от тортата, останала от празника, по-добре я изхвърлете веднага.
  • Отпускайте се понякога: Бранди разказва: „Когато бях на почивка, не следях строго какво ям – и в резултат смъкнах още 2 кг. Научих се да  се отпускам дори по време на диета“.
Как тя отслабна с 58 кг
3.88 (77.5%) 8 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta