Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Упражнения за вкъщи

Имате няколко излишни килограма и искате да отслабнете, за което разбира се освен диета е нужен и спорт, но… Денят ви минава толкова бързо, ежедневието е напрегнато, нямате време за себе си. А толкова много ви се иска да отидете поне на Зумба, да потанцувате или да прекарате един час във фитнеса, а защо не и на йога.

Решихме да Ви предложим различни упражнения за вкъщи. Ако пък сте майка на малко дете и няма кой да ви отмени в гледането на детето, за да потренирате час – два, мисията съвсем се превръща в невъзможна.  Или сега не е моментът, в който може да отделите пари за да правите упражнения извън дома. Mоже спокойно да правите упражнения вкъщи, които при достатъчно упоритост и постоянство ще са също толкова ефективни както посещението на фитнес например. Нужни са ви само удобни дрехи, едно меко килимче, топка, някакви тежести и много желание. Добре е да започнете с няколко загряващи упражнения, за да подготвите тялото си за това, което предстои. Подходящи упражнения за вкъщи са например познатите и не много любими на всички коремни преси. Тях може в началото да не ги изпълнявате до край, а със съвсем леко свиване на тялото. Постепенно с времето ще увеличите натоварването. Опитайте и с разтягащи упражнения, от тип йога. Те не разширяват мускулите, а ги издължават. Леки са, лесни са и приятни.

Правете упражнения, които са ви приятни. Направете по една серия от предложените по-долу и след това повторете, за да свикнете с тях. Началото на деня е най-доброто време да отделите половин час за себе си и със сигурност ще се почувствате по-добре. А съчетано с лека и свежа храна и повече вода, ви носи още повече ползи. Така без много да го мислите спазвате диета, която ви носи удоволствие и полза.

Упражнения за вкъщи

Клек

Разкрачвате краката на широчината на раменете, ръцете изпънати напред и държите тежест, например малко шише с вода е най-удобно за хващане. Бавно започнете да сядате назад, все едно под вас има стол, като се стремите гърба ви да остава прав. Когато бедрата ви застанат водоравно, пак бавно се изправете. Повторете 10 пъти.

 

 

Упражнения за стягане на бедрата и дупето

Изнесете единия крак силно напред и клекнете, като коляното ви трябва да е малко над земята. В ръцете е добре да държите бутилки с вода. Тук много важно е равновесието и правилната стойка. Коляното на издадения напред крак не бива да минава пред пръстите. Петата му трябва да е плътно долепена до земята, а петата на задния крак да сочи нагоре. Бавно се върнете в начална позиция. По 10 повторения за всеки крак.

 

Упражнение за бедра

Заемете разкрачен стоеж. Нужен ви е по-тежък предмет, например леген с дрехи 🙂 Хванете го с две ръце, изправете гърба и гледайте напред. Бавно клякате надолу, като коленете са максимално изнесени навън. Бедрата ви трябва да станат успоредни на пода. Задръжте малко така и се изправете бавно. Повторете 10 пъти.

 

Упражнение за трицепс

Нужен ви е стабилен стол, който ще ви бъде опората. Застанете пред стола и поставете ръце на седалката му, свийте колене. Спуснете се надолу, сякаш искате да седнете на земята, като не отделяте ръцете си от стола. Преди да стигнете земята, се вдигнете на горе, починете за секунда и пак смъквате. Повторете 10 пъти смъкване и изкачване.

 

Лицева опора

Застанете на колене и поставете ръце на земята. Без да опирате петите с пода, само на колене се спуснете надолу и задръжте за малко. Изправете се като издишане. Повторете 10 пъти.

 

 

Разгъване на корема

Легнете на пода, ръцете свити съвсем малко в лактите и дръжте шишенце с вода над главата. Надигнете горната част на тялото в плешките, като се стараете да не отлепяте кръста от земята, а корема ви е стегнат. Докато сте в това положение, свийте краката в коленете и ги изправете нагоре като свещ. След като напълно ги изправите ги спуснете бавно към земята, като се стараете да не ги свивате и горната част на тялото ви е все още повдигната от земята. Повторете 10 пъти.

 Може да погледнете и тази статия, която описва още по лесния вариант – отслабване с ходене пеша.

Упражнения за вкъщи
5 (100%) 3 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta