Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Как да отслабна в корема – възможно ли е изобщо?

kak-da-otslabna-v-koremaКак да отслабна в корема

Дали повлияни от силата на рекламата или пък от собствените си желания ние сме склонни да повярваме, че може да коригираме точно определена част от тялото си, когато пожелаем. Като цяло може да направим тялото си стройно и елегантно, но желания като: искам да отслабна в корема, да махна паласките или искам дупето ми да е по-малко, иначе другото си е добре не са изпълними.

Митовете за отслабване в корема

Постоянно ни залива информация как с едно чудодейно хапче или гел ще се отървем от коремчето или пък от бричовете. Тези твърдения не се базират на реални факти. Организмът е сложна система, която не позволява да решаваме от къде ще черпи нужната енергия. Тялото ни има два източника за набавяне на сила – мускулите или мазнините. Въпрос на генетична предразположеност е къде ще натрупваме мазнините, както и от къде ще започне тяхното премахване. При дамите се наблюдава отлагане на мазнини в областта на дупето и ханша, докато при мъжете в корема.

Няма механизъм, чрез който да “кажем” на тялото си от кои мазнини да си набави енергия. Придържайки се към балансираното хранително меню с по-малко калории от необходимите и редовна двигателна активност, постепенно ще се отървете от нежеланите мазнини.

Механизма на отслабване

Неяснотата относно механизмът, по който тялото изгаря мазнините е причината, която продава много хранителни добавки, чудодейни кремове и магически колани, които обещават да отслабнете точно в корема. Нека разгледаме по-подробно механизмът за отслабване, за да премахнем заблудите свързани с него:

 • Организмът е единна система, която се захранва от енергия – калориите;
 • Тяхното набавяне е чрез храната. Веднъж постъпили хранителните вещества навлизат в кръвния поток и стигат до съответните тъкани и органи. Превръщайки се в гликоген те се складират в черният дроб и мускулите, от където бързо се включват в добиването на енергия. Калориите, които са приети в повече, а гликогенните депа са пълни, се складират като мастни натрупвания.
 • Къде ще бъдат те, както казахме е въпрос на генетика;
 • Използването на мазнините като източник на енергия за тялото се прави единствено, когато има такава нужда – гликогенните запаси са изчерпани, а нови хранителни вещества не се приемат;
 • Тогава мазнините преминават през клетъчната мембрана, където достигат крайното си предназначение – изгаряне в митохондриите. Тези “пещи” превръщат мазнините в енергия и отделят някои отпадни продукти.

Мазнини в областта на корема или просто подуване

Мазнините в областта на корема е различно състояние от подуването на стомаха. Може да решите вторият проблем като:

 • Ограничите приемането на мазни и пържени храни – мекици, пици, баници, бекон, сланина, сосове;
 • Тестените сладкиши да бъдат по-скоро изключение, отколкото ежедневие;
 • Приемайте пълнозърнести продукти – хляб, макарони и други, които съдържат фибри. Те създават усещането за ситост и регулират перисталтиката;
 • Ограничете приема на сол – тя довежда до задържане на течности и подпухване на тялото. Можете да научите повече от нашата статия – Нещата, които не знаем за солта;
 • Пийте достатъчно течности – това изключва газираните и подсладени напитки. Вместо тях заложете на чистата вода, чаят и прясно изцедените сокове.
 • Спортувайте – редовното движение активира дейността на червата и важни процеси в организма.

Продукти за отслабване в корема

Предоверяването на магически продукти, които позволяват отслабването в определена зона от тялото, може най-малкото да доведе до разочарование и отказване от борбата за здравословен живот. Пълноценната храна и редовното движение винаги дават положителен резултат, той идва по-бавно, но е сигурен и траен. Съветваме ви да не се фокусирате върху определена част от тялото, а да живеете колкото може по здравословно и активно, а резултатите ще дойдат сами. Не само ще отслабнете в корема, а ще промените цялото си тяло.

Как да отслабна в корема – възможно ли е изобщо?
4.36 (87.27%) 33 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta