Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Как да се отървем от паласките с диета или упражнения?

kak-da-se-otyrvem-ot-palaskiteКак да се отървем от паласките

Паласки, любовни дръжки, мазнините там отстрани на кръста… хората ги наричат по различен начин, но всички искат да се отърват от тях. Упражненията за тяхното премахване като единично средство за борба с паласките, обикновено не дават резултат. Правилната комбинация е диета с понижен прием на калории / и мазнини/, силова и кардио тренировка. Целта е да се намали общото ниво на мазнините в тялото, защото паласките представляват точно това – слой мазнини, който покрива страничните мускули.

Упражнения само за паласки – мит или истина

Широко разпространен мит е, че за да отслабнем в дадена зона е нужно да правим изолирани упражнения за нея. Например, ако правим коремни преси ще отслабваме в корема. Това е погрешно, а и често дава противоположен на очакванията ефект. Причината е, че тренираните мускули увеличават обема си, това съответно увеличава обиколките и вместо да отслабвате, вие видимо напълнявате. Все още не е открит начин, чрез който да се казва на тялото от къде да черпи енергия. Всичко зависи от индивида и генетичната му предразположеност. Като цяло се наблюдава, че при жените основните мастни натрупвания са съсредоточени в областта на ханша и дупето, докато при мъжете – в областта на корема.

Диета за паласки
За да постигнете целта си – премахване на паласките, е необходимо да спазвате хранителен режим с недостиг на калории /отрицателен калориен баланс/ и да провеждате комплексни тренировки, натоварващи цялото тяло. Когато то изпита недостиг на енергия, а вие не му набавяте чрез храната, обикновено на прицел са мускулите. Те съдържат белтъци, лесен и бърз източник на енергия. Едва ли искате да се разделите с тях, защото реално погледнато ще отслабнете, но ще бъдете меки и отпуснати.

Упражнения

Тялото трябва да “мисли”, че мускулите са му нужни, за да оцелее. Начинът – тренировки. Когато ежедневно ги ползвате тялото ще се насочи към мастните натрупвания. Организмът оцелява, защото има уникалната способност да се адаптира към условията, на които е подложен. Това важи и за оскъдната храна. Тялото влиза в т.нар. икономичен режим. Метаболитните процеси се забавят, спира се хабенето на ценни ресурси, например за хранене на косата и ноктите, тонусът се понижава, появява се главоболие и общо взето организмът по всякакъв начин се стреми да спести малкото енергия, която му предоставяте.

Захранване

За да излезете от този застой е достатъчно веднъж седмично да провеждате зареждащ ден. Храните се по-обилно от обикновеното /но без да прекалявате/. По този начин ще “излъжете” тялото, че недостигът е прекратен и ще ускорите метаболизмът си.

Силови и кардио упражнения
Коремните мускули и тези на гърба са важни за поддържането на тялото изправено, за красивата осанка и леката походка. Има някои упражнения, които ги подсилват. Това са мъртва тяга и странична преса и общо взето всички упражнения. Коремът има стабилизираща функция и участва във всяко натоварване, макар да тренираме например бедрата. Силовото натоварване е важно, защото мускулите горят калории, за да се възстановят, дори когато не тренирате.

Кардио тренировката е важна част, дори по-важна от силовата, при премахването на паласките. Те активират окисляването на мазнините за добиване на енергия.

По този начин чрез балансирано меню с недостиг на енергия, кардио упражнения и силова тренировка, може да сте сигурни, че ще направите тялото си красиво.

Как да се отървем от паласките с диета или упражнения?
4 (80%) 1 vote
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta