Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

За и против 90 дневна диета

за и против 90 дневна диета

Основен принцип на 90 дневна диета

90 дневната диета се основава на принципа за разделното хранене. Тя е популярна в целия свят и се прилага от много хора.

Разбира се, както всяко нещо, което е популярно се привеждат доводи за и против. Ние ще споменем някои от тях, за да може всеки, който е решил да я спазва, да прецени рисковете и ползите от нея. Ако решите да спазвате диетата от полза ще ви бъде нашата статия рецепти за 90 дневна диета.

За и против 90 дневна диета

За 90 дневна диета:

 • Лесна е за спазване, тъй като може да се консумират всякакви храни. Важно е да се спазват фазите и графика на хранене.
 • Благодарение на консумирането на хранителните групи разделно, не се наблюдават процеси на гниене и отлагане на шлака в организма.
 • Спазва се 90 дни, след което се почива 90 дни, а после може да се спази отново.
 • Закуската по време на диетата и почивката задължително са плодове.
 • Отслабва се лесно, а постигнатите резултати се запазват, ако се направи захранване след 90-дневната диета, за да избегнете йо-йо ефекта.
 • Изготвянето на индивидуален хранителен режим от специалист ще ви помогне за постигането на по-добри резултати. Така освен групите храни ще бъдат съобразени и подходящите за вас количества.

Против 90 дневна диета:

 • Според специалистите, продължителното спазване на диетата „притъпява“ функцията на организма да усвоява пълноценно хранителните вещества. Така той се лишава от важни компоненти.
 • Тъй като  90 дневната диета не е силно ограничаваща и строга, е възможно да не забележите резултати в началото.
 • Твърдението, че за да се облекчи храносмилането не трябва да смесваме въглехидрати, протеини и мазнини, е отхвърлено. Именно роля на дванадесетопръстника е да ги обработва едновременно и все така пълноценно.
 • С приемането на храните разделно в организма се произвеждат съответните ензими и ферменти. При продължително спазване на 90 дневната диета, организмът „се затруднява“ да ги произвежда по едно и също време.
 • Не се препоръчва за кърмещи жени, тъй като не осигурява всички важни хранителни вещества по едно и също време.
 • Може да усетите неразположение като главоболие и неистов глад, това като цяло не се дължи на липса на храна, а по-скоро на обезводняване. Следете стриктно колко вода пиете, тъй като може да усетите жаждата като глад.
 • Има цял ден, в който се приемат сладки изделия. Това значително намалява и забавя отслабването, и е въведено предимно от съображения за психическия комфорт на спазващия диетата.

Заключение за или против 90 дневна диета

Всяка диета има плюсове и минуси, при едни хора действа, а при други – не. Винаги ще е актуална темата за и против 90 дневна диета. Всеки режим, различен от този, на който сме свикнали, свързан с приемането на по-малко калории, ще доведе до отслабване. Въпреки това, много хора се доверяват именно на тази диета. Причината най-често е това, че е много популярна, а другата е, че при нея не се спира нито една храна. Истината е, че всяко начало е трудно, но веднъж станало ни навик се превръща в част от живота.

За и против 90 дневна диета
4.58 (91.58%) 19 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
1 Comment
 1. Аз реших да започна 90 дневната диета; дори си изтеглих календар за диетата на таблета…във възторг съм и съм много щастлива нямам търпение да видя резултатите.
  Днес е протейновият ми ден: за закуска изядох четвърт чушка: малко первена,залена и жълта, а за обяд: спанак с сварена пилешка кълка без кожата и фелд салата и за вечеря отново същото и с кафето си позволих една малка шоколадова сладка.

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta