Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Фактори важни за постигането на добри резултати от 90 дневна диета

очаквани резултати от 90 дневна диетаОчаквани резултати след 90 дневна диета

Много хора се запитват именно това „Колко ще отслабна с 90 дневна диета?“. Нетърпеливи да чуят точната цифра, много от тях се разочароват след като не я достигнат. Реално нещата стоят по съвсем различен начин. Всеки човек е индивидуален с различни генни заложби, телосложение, килограми при започване на 90 дневна диета, навици на хранене и воля. Въпреки това, след като много хора споделят техните резултати, може да се посочи  очакван диапазон.

Фактори влияещи върху резултатите от 90 дневна диета

Гените и влиянието им върху резултатите

Гените са много силен фактор, който не можем да променим. Въпреки това можем с познанията на специалистите и до някъде опита ни с диетите, да извлечем максималното за нас. Много би ни се искало да отслабнем точно в корема и да покажем „плочките си“, но ако в гените ни е заложено да топим мазнини първо в областта на ханша, трябва търпеливо да изчакаме и направим, каквото е нужно организмът да ги изгори и премине към тези на корема.

Телосложение и влиянието му върху резултатите

Телосложението ни също дава информация за резултатите от 90 дневната диета, а и от всички  други. Кантарът не винаги е точна мярка. Добре е да измерите обиколките на тялото си – бедро, ханш, талия, гърди и т.н. Възможно е кантарът да не помръдва, а вие да се чувствате „стегнати“. Това може да стане, ако съчетавате хранителния режим с активно движение /силно го препоръчваме/. С мазнините се изгарят и малка част мускули, но използването им по време на тренировка ги кара да нарастват, а мускулите тежат повече от мазнините.

Килограми при започване на 90 дневна диета

Първоначалните килограми също влияят върху резултата от 90 дневната диета. Хората с повече килограми за сваляне, например 40 кг., ще отслабнат с повече и по-бързо в сравнение с хората, които имат да свалят 5 кг. Причината е, че за изчистването на последните излишни килограми трябва да се приложи по-строг хранителен режим, защото организмът си „пази“ ревностно последните запаси за „черни дни“.

Навици на хранене

Навиците на хранене са важни, за да се прецени колко успешна, лесна или трудна може да бъде за вас 90 дневната диета. Ако не обичате плодове, млечни продукти или пък варива, тогава диетата едва ли е подходяща за вас. Колкото повече са различни навиците ви в сравнение с диетата, толкова повече стрес ще причините на организма и ще ви бъде по-трудно, в същото време това са добри условия за увеличаване изгарянето на калории.

Волята и резултатите

Волята е решаваща за всичките ни начинания, както и ако сте решили да спазвате 90 дневна диета. Ако диетата се нарушава често или пък се прекъсне, много е възможно да не постигнем никакви резултати. Хора сме, и на всеки се случва да прегреши в някой от дните, но ако това е често, то тогава може би тази диета не е подходяща за вас.

В заключение

Не забравяйте, че колкото повече излишни килограма имате, толкова повече ще отслабвате.

Колко точно килограма ще свалите, не бива да бъде основната Ви мотивация, за да започнете 90 дневна диета. Важно е тя да бъде подходяща за вас, за здравословното ви състояние, за физическия и психическия комфорт, както и за ежедневието, което имате.  Консултация със специалист ще ви насочи какво в хранителните си навици да промените, за да постигнете по-добри резултати. Възможността за по-добър ефект се покачва и при изготвяне на хранителен режим персонално за вас, тъй като така ще бъдат съобразени не само групите, но и количествата на храните. Благодарение на нашия софтуер, можете да си изготвите индивидуална 90 дневна.

Фактори важни за постигането на добри резултати от 90 дневна диета
4.26 (85.25%) 61 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
2 коментара
  1. аз имам още 30 дни и вече съм отслабнала 8 кг от 62 сега съм 54.Пия си кафето със мед, не съм правила нито един от водните дни и понякога разменям дните
    Да не казвам, че си пия кафето доста често със соево млеко и ето пак иам резултати
    Но се движа много, на ден ходя поне по 1 час бързо

  2. dnes mi e 20 den i izobshto ne sam otslabnala,neznam dali da q prodalja

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta