Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Захранване след 90 дневна диета

захранване след 90 дневна диета90 дневната диета е хранителен режим, който се радва на изключителна популярност. Разбира се, както има почитатели, така има и противници. Абсолютно нормално е да има хора за и против 90 дневна диета.

След като сте приключили успешно с 90 дневната диета

След края на всяка диета повечето хора се чувстват объркани, досега са знаели какво и кога да консумират, а след диетата това се променя. Страхът да не си върнат старите килограми е доста голям и хвърля в паника хората, които с мъка са се отървали от излишните килограми. Захранването е бавен процес и се прави след строги диети или след гладуване. Тогава храна е липсвала или е била силно ограничена. За да не се претовари храносмилателната система се въвеждат постепенно обичайните хранителни продукти.

Йо йо ефект след 90 дневна диета

При 90 дневната диета е трудно да се говори за захранване, тъй като самата тя предлага богато меню и не е свързана с гладуване. По-скоро става дума за храненето след диетата, така че да се избегне „йо-йо“ ефектът. Възвръщането на изгубените килограми би могло да стане, ако се нахвърлите на мазни храни и преяждате често. Въпреки всичко това са единични случаи, защото стомахът се е свил, а хранителните навици от 90 дневната диета се запазват и след нейния край.

Разбира се, възможно е да върнете няколко килограма обратно. Това е често срещно и почти закономерно при диетите. Не се отчайвайте, защото в главата ви ще се завърти онази мисъл, която проваля много постигнати резултати „Така и така си върнах няколко килограма, дай да се наям хубаво“.

Правилно захранване след 90 дневна диета

Много хора сочат, че в периода на 90 дневната почивка след диетата са свалили още няколко килограма. Това може да се случи и при вас, ако спазвате някои съвети за хранене след приключване на диетата. Това са:

  • Приблизително спазване на циклите на хранене, почивка и усвояване на храната;
  • Задължително закуската е плод;
  • Обядът по желание – вариво, протеин или въглехидрат;
  • Няма плодови и водни дни;
  • Без алкохол и газирани подсладени напитки;
  • Вечеря до 20 ч.;
  • Спортувайте редовно;
  • Не прекалявайте с тестените и захарните продукти.

Колко време да изчакате преди да започнете пак 90 дневна диета

Дори и да ви се иска да започнете следващата сесия на 90 дневната диета, не се изкушавайте. Организмът има нужда да се възстанови и отпочине от стресът, който сте му причинили през последните три месеца. Диетата цели точно това, да не свиква тялото с приеманата храна и да гори калории в усилията си да се пренастрои.

Ако се чудите какви ще са постигнатите резултати след 90 дневната диета при вас, може би най-сигурният отговор ще бъде „вашите“. Всички хора са различни не само по външност, но и по гени, хранителни навици, воля за изпълнение и т.н.

Захранване след 90 дневна диета
4.29 (85.71%) 84 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta