Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

По-слаби крака – Mоже ли и Kак?

po slabi krakaСъвети за намаляване на обиколките на краката и не само

Дали се касае за погрешно схващане, дали за силно рекламно облъчване, но често хората сме склонни да мислим, че тялото се подчинява на всички наши желания. Можем да си хапваме безразборно, каквото ни се прииска, месеци (години) наред, а в следващият момент за една седмица да отслабнем и да изглеждаме страхотно.

Колкото и да желаем това да е истина, няма здравословен начин, по който да се сдобием с перфектните крака за 1 седмица .

Друг мит, който върлува с пълна сила е, че можем да определим къде и колко да отслабнем. Различните хора натрупват мазнини в различни части на тялото, при жените се наблюдава повишено мастно складиране в областта на ханша и бедрата, докато при мъжете това е корема.

За да оборим погрешното схващане за отслабването в точно определена зона, ще разгледаме механизмът, по който се случва.

Когато се храним, приемаме калории (енергия), от които организмът ни се нуждае, за да поддържа функциите си – сърдечно-съдовата, дихателната и всичко, за да сме живи, както и обезпечаване на физическата активност (ходене, тичане и други).

В случай, че приеманата храна ни осигурява повече от необходимата енергия, организмът ни я складира за бъдещи нужди. Тези запаси обикновено са под формата на мазнини.

Ако храната, която приемаме не обезпечава енергийните ни нужди, то тогава организмът се „захранва“ от мускулите и мазнинните си запаси. При това положение отслабваме.

Все още не сме измислили начин, по който да „кажем“ на тялото си да черпи енергия от точно определена зона, в случая от краката.

Пълните бедра или прасци биха могли да се дължат на няколко причини:

  1. Натрупани мазнини – краката са меки на пипане, при движение се тресат, има целулит (при жените).
  2. Добре развити мускули – оформената мускулатура прави краката да изглеждат обемни, ако по тях има и известно количество мазнини, то тогава обиколките се увеличават.
  3. Внушение – може да звучи странно, но при една недобре развита горна част на тялото, е нормално краката да изглеждат „дебели“.

Разбира се, има решение на всеки от проблемите

  • Решение на 1-ви проблем – при повишено количество мазнини, единственият естествен начин, по който може да се отслабне, е чрез диета с калориен недостиг. Намаляването на количеството мазнини, сол и пържени храни се отразява много добре на тялото. Излишната задържана вода се извежда от организма, а намалените калории стимулират организма да ползва мазнините като източник на енергия.В същото време трябва редовно да правите упражнения, за да може да намалите загубата на мускули по време на отслабването.
  • Решение на 2-ри проблем – добре развитата мускулатура е по-сложна тема. Дори не бихме се ангажирали със съвети относно начините за мускулна загуба (атрофия). Това е изключително деликатен въпрос, на който само опитни специалисти могат да дадат отговор.Може да намалите мазнините върху развитите мускули, което ще намали обиколките им.
  • Решение на 3-ти проблем – прекалено слабата горна част на тялото създава визуална измама, че долната и конкретно краката, са големи. Тренирането с тежести и подходяща диета, чрез които да се развият мускулите на горната част на тялото, ще го направи пропорционално.

Това са случаите, при които може да се влияе върху отслабването. Но заблудата, че можем да отслабнем само в определена област от тялото, носи много разочарование.

По-слаби крака – Mоже ли и Kак?
3.69 (73.85%) 13 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
2 коментара
  1. Здравейте, така и не ми стана ясно при решението на първия проблем какви храни трябва да ям???

    • Ако си направиш вега тест, ще е много по-лесно да разбереш от какви храни да се ограничаваш и какво можеш да ядеш на воля.

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta