Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Мога ли да отслабна за 1 седмица

отслабване за 1 седмицаВеднага ще ви отговорим – да, можете! Но с колко, това е друг въпрос. Във време, в което сме свикнали да имаме всичко на мига, в който го пожелаем, срокове от рода на 6 месеца за отслабване са чудовищно много. Затова си поставяме сложната задача да отслабнем Х килограма за 1 седмица.

Често се случва да сме много мотивирани в началото на диетата. Толкова нахъсани, че не се замисляме за вредите, които може да нанесем на организма си. Те, обаче няма да са обект на настоящата тема. Сега ще разгледаме конкретни съвети, с които отслабването да стане реалност и то за една седмица.

Ще подчертаем дебело, че не е възможно да се отслабне с 10 кг. в този кратък период

Все пак целта ни е да не увредим здравето си в името на няколко сантиметра по-малко. Постепенното свикване с препоръките по-долу, гарантира отслабване в дългосрочен план.

  • изхвърлете всички пасти, вафли, чипсове и изобщо всичко пакетирано, което се хапва, така, помежду другото. Подобен тип храни са богат източник на мазнини (включително трансмазнини), сол, подобрители, консерванти и други вещества, от които организмът ни няма нужда, а му вредят. Ако много ви се дояде нещо тестено, направете си десерт. Много хора при мисълта, че трябва да се занимават с това се отказват. Идеалният начин да не ядете сладкиши.
  • ограничете мазнината. Ако досега сте наливали олио директно върху салата, сега ползвайте лъжица. Отмерете горе-долу количеството, което обикновено слагате върху салатата с тази лъжица (предполагаме, че броят им ще е над 4). С всяка следваща салата намалявайте количеството с 1 с.л., докато стигнете до 1 за голяма салата.
  • в тази седмица спрете да консумирате картофи, боб, леща и други зърнени култури. Хлябът също трябва да бъде до 1 филийка на хранене. Ако все пак ви се струва, че не сте яли, ако не хапете хляб, може постепенно да намалите броят филии, докато стигнете до 1.
  • не залитайте по плодовете. Да, полезни са, но не чак толкова, че да се храните само с тях. Тялото има нужда от вещества от всички хранителни групи. Плодовете съдържат въглехидрати и то от тези, които доставят на организма бърза енергия. В случай, че няма възможност тя да бъде изразходена се складира за бъдещи потребности. Друго свойство на въглехидратите е, че се нуждаят от вода, за да бъдат усвоени. Това прави тялото подпухнало и кантара отчита килограми в повече. Почти веднага след ограничаване приемането на източниците им (почти навсякъде има, но основно в зърнените култури, варивата, плодовете), ще забележите, че дрехите ви стоят по-свободно.
  • достатъчно вода. Тя е важна за всички функции на организма, включително и за отслабването.

Това бяха съветите ни относно храненето. Да, може би ви се струва, че няма да отслабнете, ако ги спазвате и то само за една седмица, но за да се разубедите ви предлагаме една схема.

В началото на седмицата се претеглете и измерете обиколките на тялото си (бюст, талия, ханш, бедра, ръце).
Например след сутрешния тоалет и преди да сте се нахранили. Запишете мерките и започнете с нашите съвети.

През цялата седмица не поглеждайте към кантара, резултатите ще ги усетите по дрехите си и то много скоро. Причината е, че ще започне освобождаване на задържаните течности и натрупани шлаки, а с това ще ви дойде и мотивация да продължите със здравословното отслабване.

  • Не пропускайте в края на седмицата да се измерите отново и да споделите с нас какъв е крайният резултат!
Мога ли да отслабна за 1 седмица
4.43 (88.57%) 14 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta