Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Никога не е късно за промяна – от 31 на 8 % мазнини

predi i sled

Една история за успеха – мъж на средна възраст успява да стопи своите телесни мазнини от 31% до 8% само за една година. Това е историята на Доминик Чиаваро – маркетинг специалист от американския град Де Мойн в щата Айова. Когато мъжът губи съпругата си заради рака, той решава да поеме пълен контрол над своето здраве. Преди промяната неговото тегло е 89 кг, а след нея – 75 кг при ръст от 186 см.

Повратната точка

Когато Доминик излиза от кабинета на своя лекар през есента на 2010 г., той е на кръстопът. Неговото високо кръвно налягане е във втора фаза, а холестеролът му е около 240-250. Тогава лекарят му иска да го сложи на лекарства. Предишните месеци той прекарва цялото си време в грижи за жена си, която губи тежката битка с рака. Той разказва, че негов приоритет е бил да се грижи за нея и затова и затова занемарява хранителните си навици.

Когато разбира, че здравето му е сериозно застрашено, Доминик разбира, че е време да направи нещо.
Той вече започва да се чувства зле със своите 89 кг и 31% телесни мазнини. Разказва, че повратната точка е била, когато е излязъл от лекарския кабинет. В този момент той осъзнава, че, ако продължава така, скоро може да бъде на мястото на жена си. Тази мисъл го плаши и той решава да действа.

Началото на промяната

Доминик започва да тренира редовно – 5-6 дни седмично. Преди това никога не е спазвал истинска диета. Разказва, че преди е ял с удоволствие всякакви вредни храни като хамбургери, пържени картофки и др. Не е било необичайно да изяде и цяла пица за вечеря. Той осъзнава колко вредни са били хранителните му навици едва след посещението при своя лекар. Неговата работа изисква доста пътуване и до края на деня, той е толкова уморен, че може да заспи и в 19:00 часа. Често страдал от болки в коленете и раменете.

Тренировките и диетата

Сега той вдига тежести 6 дни седмично, като всяка сесия трае не повече от 45 минути. Неговите тренировки са строго регламентирани. Между сериите няма почивки, което ускорява пулса. Но най-важното нещо, което се е променило, е неговата диета. Той яде само храни без глутен, органични храни и категорично отказва да се докосне до нещо преработено. Вече не се храни навън или ако се наложи, си поръчва само салата. Изключил е от менюто си ресторантската храна.

Доминик съсредоточава храната си около зеленчуци, здравословни ядки и протеинови добавки. За вечеря например може да яде спаначена салата с бадеми, слънчогледови семки и орехи, заедно с протеиново блокче. Стриктен, но ефективен, този режим е направил чудеса с неговата физика.

Само за година той е свалил 14 кг и е стопил 31% телесни мазнини.

Холестеролът му вече е в норма, и няма проблеми със ставите. Щастлив е, че сега може да стои буден до 1:00-2:00 ч. сутринта, тъй като се нуждае само от 5 часа сън. Приятелите и колегите на Доминик също забелязват промяната. Той постоянно получава коментари от типа на: „Изглеждаш невероятно!“ Сега носи дрехи, в които чувства, че изглежда добре, дори може да кара ски по-добре. „Никога няма да се върна обратно на стария път“, заявява щастливият мъж.

Съветът на Доминик към всички, който искат да направят промяна, е:

„След като зададете на ума си цел, просто се придържайте към нея. Това е трудна задача, но когато започнете да виждате резултатите, никога няма да съжалите.“

Никога не е късно за промяна – от 31 на 8 % мазнини
4.33 (86.67%) 6 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta