Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Трикове за отслабване, когато сме много заети

Ох, сега нямам време за закуска, ще хапна нещо по-късно!
Това може би е сутрешната реплика на повечето заети хора. Отивайки на работното място ви очаква неприятна изненада – бюрото ви „прелива“ от документи или цял ден сте в движение, а има огромно задръстване.

trikove za otslabvaneТака унесени в изпълнение на служебните задачи установявате, че е станало време за обяд. Сега отново няма време и затова се запътвате към една от множеството лавки, в които се продават различни лъскави изкушения.

Без да му мислите много грабвате кроасан, вафла и нещо соленичко плюс газирана напитка и ги хапвате в движение. На следобедната почивка пийвате едно кафе с доста захар и продължавате със задачките.

След края на работния ден

Привечер, изтощени до безобразие, съвсем ви липсва желание да готвите вкъщи. Започва да ви гложди вината, че си бяхте обещали промяна и да влезете в любимата си дреха.

Е, цял ден нищо не направих, сега ще си хапна, а утре ще започна диета
Минавате да вземете готово ястие от някое заведение или направо отивате в ресторанта. Там си хапвате здраво и се чувствате добре, защото утре ще бъде по-различен ден.

Е, не е нужно да казваме, че при повечето хора сценарият се повтаря отново и отново. Търсейки идеалното време и средства да започнем, минават дни, седмици, месеци и дори години, а чувството за недоволство продължава да расте.

Какво може да направим?

В следващите редове ще ви предложим изпитани трикове за отслабване, чрез които ще си спестявате калории от храната, а в друга наша публикация ще разберете и как да увеличите двигателната си активност.

  • Преди хранене изпивайте 1 водна чаша /250 мл./ вода. Тя ще запълни стомаха и ще приемете по-малко количество храна. Според някои проучвания това не е спорно полезен навик, тъй като водата разрежда количеството на храносмилателните ензими и затрудняват смилането и усвояването на храната.
  • Ползвайте оцет като подправка на салатите. Той регулира нивата на кръвната захар и потиска апетита. Някои знаменитости пият оцет с вода и мед на гладно сутрин, за да активират обмяната на веществата и прочиства червата от застоялите вещества.
  • Фибрите или т.нар. баластни вещества са важни за създаване на чувство за ситост, освен това активират перисталтиката и помагат при проблеми като запек.
  • Гответе вкъщи – не става въпрос за сложни и засукани гозби, а за домашно приготвена храна, в която слагате подбрани и качествени съставки. Какво сложно има например в гювечетата? Нарязвате зеленчуците – малко картофи, моркови, чушки, домати и други любими зеленчуци, сирене, яйца и по желание месо /нетлъсто свинско, телешко или пилешко/. Добавяте и по 1 с.л. мазнина на всяка порция, подправки и слагате да печете. Това ястие, което не изисква повече от 15 минути подготовка, ви осигурява витамини, минерали, фибри, протеин, малко мазнини.
  • Сервирайте в малки съдове – доказано е, че големите чинии ни провокират да ги напълним, съответно и да изядем по-голямо количество храна. Ползването на съдове с по-малък диаметър „лъже“ съзнанието ни, че няма да останем гладни и всъщност точно така става – нахранили сме се и то с по-малка порция.

В следващата част на темата ще ви предложим още изпитани трикове, с които да улесните отслабването, когато нямате никакво време за това.

Трикове за отслабване, когато сме много заети
4.04 (80.74%) 27 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta