Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Воден ден при 90 дневна диета

Преди да започнете диетата се консултирайте с Вашия лекар, дали тя е подходяща за вас. Не забравяйте да попитате и за водния ден, особено ако имате диабет или приемате лекарства.

90-dnevna-dieta-voden-den90-дневната диета се базира на цикли. Всеки от тях продължава 4 дни. През първия от тях храната, която приемате трябва да е в групата на протеините (белтъчините), през втория – скорбяла, третия – въглехидрати, а четвъртия – плодове. Всеки 29-ти ден от диетата е воден. Той е предхождан от плодовия ден, а след него винаги е протеиновият ден.

 Какви са ползите от водния ден

Въпреки че лишаването от храна може да ви изглежда трудно, трябва да знаете, какви са неговите ползи. Част от тях разбира се е редуцирането на килограмите, но почивката от храна един ден и приемът на вода подпомага съшо:

 • Функцията на черния дроб
 • Функцията на бъбреците
 • Работата на храносмилателната система
 • Изхвърлянето на токсините

Предизвикателството на водния ден

Водният ден при 90-дневната диета за много хора изглежда като истинско предизвикателство. Не го отричаме като такова, но не го очаквайте като ден, който не знаете как ще преживеете. Така ще се затрудните и ще увеличите вероятността да не се справите. Направете си план за деня, който да включва занимания, които обичате или отдавна искате да направите и ви отвличат от мислите за храна. Бъдете дейни и физически активни. Ние ви даваме няколко предложения, но вие можете да добавяте и изключвате, каквото пожелаете.

Приятни занимания за водния ден

 • Организирайте си срещи с приятели
 • Разхождайте се
 • Релаксирайте сред природата
 • Карайте колело
 • Отидете на кино
 • Забавлявайте се с децата

В случай, че водният ден продължава да ви изглежда непосилен можете да го прескочите. Но ако искате да опитате, продължете да работите върху мотивацията си.

Как да се мотивирате сами

В даден период по време на диетата може да ви се стори, че не отслабвате, защото килограмите ви не помръдват. Затова преди да започнете диетата измерете обиколките на тялото си. Когато килограмите не са помръднали, измерете отново обиколките, най-вероятно разликите са там.

 • Наблюдавайте промените по себе си, като се снимате, например преди да започнете диетата и след всеки воден ден.
 • Помнете, че водният ден подпомага намаляването на теглото.
 • Проверете дали любимите ви джниси не са ви отново по мярка, а може би остава още малко?
 • Движете се! Това ще ви помогне в намаляването на теглото и оформянето на тялото, а и ще подобри настроението ви.

Какви течности може да приемате през воден ден

Към течностите освен водата се причисляват също бульоните, чайовете, плодовите и зеленчуковите сокове. Въпреки това през водния ден трябва да пиете само вода.

Плодовите и зеленчуковите сокове се приемат за храна.

В случай, че ви се струва, че не можете да издържите може да хапнете зеленчукова супа или прясно изцеден зеленчукови или плодов сок.

Пиенето на вода е важно и през останалите дни. Прието е, че минималното количество, което всеки трябва да приема всеки ден е 2 литра. Но то може да надвиши значително обема си, в зависимост от степента на потене и метеорологичните условия.

Най-лесният начин да следите количеството вода, което пиете е като я налеете в бутилка. За да я овкусите може да добавяте сок от лимон.

Воден ден при 90 дневна диета
4.52 (90.4%) 25 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
1 Comment
 1. zdraveite dnes sam na voden den i iskam da priznaq 4e se radvam svalila sam 3 kilograma mislq da prodalja dietata

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta