Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Пет упражнения, съвети за плосък корем и тънка талия от Здравка Максурова

Здравка максурова

Коя е Здравка мМаксурова

Здравка Максурова е бивша гимнастичка, настоящ IFBB/NPC Bikini състезател, фитнес модел и сертифициран треньор и диетолог към Северноамериканска фитнес академия /N.A.F.A./ Тя често споделя, че секси тяло се изгражда 365 дни в годината, а не от май до юли. Дори само 20-30 минути упражнения на ден могат да направят чудеса с тялото. Физическата активност също така укрепва сърцето и белите дробове, предпазва ставите, сухожилията и ставните връзки.

В своята книга „Яж, Спортувай и Обичай” Здравка споделя своите любими упражнения и съвети за плосък корем и тънка талия!

Яж, Спортувай и Обичай от Здравка Максурова

 

ТОП 5 упражнения:

  • Планк – за плосък и стегнат корем /1-2 мин/
Начин на изпълнение:
Заставате на лакти и на пръсти, като държите цялото тяло стегнато и в една линия. Старайте се да изпълнявате това упражнение поне веднъж седмично за 5 х 1минута.
  • Страничен планк – най-доброто за тънка талия – 10 повторения на страна
Начин на изпълнение:
Лягате на една страна и поставяте съответната ръка опъната на земята. След това повдигате и сваляте таза без да свивате ръката. Това упражнение може да се изпълнява и от лакетна опора. Изпълняайте три пъти седмично по 4-5 серии.
  • Повдигане на крака с топка– за долната част на пресата – 15 повторения
  • Преси на пейка за развиване на косите коремни мускули – 15 повторения на страна
  • Висящи преси – 20 повторения
Начин на изпълнение:
Хващате се за лост, а краката ви висят във въздуха. Повдигате краката нагоре, като се стараете да допрете ръцете си.

5 съвета за красива коремна преса

1. Ако желатете да изградите плочки, правете 4-5 упражнения по 4-5 серии веднъж, максимум два пъти седмично, по 10-12 повторения с тежести, през 15-20 сек.
2. Ако желаете плосък корем, правете преса на всяка тренировка, но без тежести. Изпълнявайте по 20-25 повторения през 15-20 сек.
3. Sorry, No diet – no abs … Жестоката истина е, че е необходимо да спазвате определен режим на хранене, за да постигнете както плочки, така и плосък корем. Не е нужно да се храните така през целия си живот, но поне за известно време наблегнете на правилната пропорция от белтъчини, сложни въглехидрати и полезни мазнини.
4. Пийте много вода. Световната здравна асоциация препоръчва по 50 мл вода на всеки килограм телесно тегло. Чай, кафе, сок и други подобни напитки не са ВОДА.
5. Не приемайте никаква захар, под никаква форма, освен фруктова, т.е. плодове и то само сутрин или след интензивна тренировка, максимум между обяда и закуската. Не ги смесвайте с друга храна и напитки.

Може да видите още много съвети за здравословен начин на живот, фитнес упражнения и здравословни рецепти в книгата „Яж, Спортувай и Обичай” на Здравка Максурова. Поръчайте я онлайн преди премиерата и с личен автограф чрез нейния личен сайт – ZdravkaMaksurova.com

Пет упражнения, съвети за плосък корем и тънка талия от Здравка Максурова
4.37 (87.43%) 35 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta