Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Десетдневна диета за отслабване

диета 10 дни

Какво трябва да знаете

Един от начините за отслабване е да приемате по-малко калории, отколкото  изразходвате. Консумирането на 25% по-малко калории, отколкото се изгарят дневно е основният фактор в тази диета. Важно, както и при всяка друга диета е да бъде изработен индивидуален хранителен режим, както и да изпивате по една чаша вода преди и по средата на храненето. За 10 дни се отслабва с 1-2 килограма. Препоръчително е да се консумират разнообразни храни, за да ви бъде по-лесно спазването на диетата. Можете да разгледате статията „Някои продукти и техните показатели“, там ще видите съдържанието на калории в различни видове храни.

Съобразете диетата си така че:

  • Да използвате малки чинии за храненията, без да правите връх в тях. Препоръчителният диаметър на чиниите е 17-18 см. Това ще ви спести броенето на калории.
  • Да приемате плодове преди обед, като избягвате банани и грозде.
  • роенето на калории.
  •  Да ядете зеленчукови супи, без сол или други подправки с високо съдържание на натрий. Той е предпоставка за задържане на вода в тялото.
  • Да разделяте чинията си на три. В половината от нея сложете сурови или задушени зеленчуци. Останалата половина разделете между въглехидратите (например ръжен хляб) и протеините (например яйца, месо).

Напомняме,

че всеки човек е индивидуален и диетата трябва да бъде специално разработена за вас. Разбира се консултирайте се с вашия лекар преди започването на  който и да е хранителен режим дали е добър за вас, защото всеки човек е уникален и диетата му трябва да бъде индивидуална.

Десетдневна диета за отслабване
4.5 (90%) 2 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂
1 Comment
  1. някой може ли да ми каже дали я е пробвал

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta