Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Отслабване, но не на всяка цена – ІІ-ра част

Като продължение на темата за рисковото отслабване, сме подготвили и втора част с още въпроси и отговори.

Но защо съзнателно си го причиняваме?

Когато се подготвяме за някое събитие и искаме да изглеждаме отлично, сме склонни да преглътнем всички негативи, за сметка на доброто самочувствие.

Но преценете, заслужава ли си цената това отслабване?

След въпросното събитие, вие ще имате снимки, на които сте с повехнала кожа, суха като слама коса и уморен поглед – това отвън. В организма ви всичко е за „ремонт“ – нарушен метаболизъм, слаби мускули, липса на сила, понижена имунна система, главоболие и т.н.

Къде всъщност се крие причината за това, все повече млади момичета и жени да прибягват до драстични мерки за отслабване?

Според нас това е налаганото мнение в обществото, че точно определени килограми и мерки са идеални, а всичко над тях е извън норма. Няма как да е по-друг начин, актриси, певици, обществени личности – всички слаби, елегантни и лъскави, това „промива“ неузрелите мозъци на момичетата (а и момчетата), и те приемат видяното за идеално и общоприето. В такъв случай и призивите „обичай се, какъвто си“ – звучат като глас в пустиня.

Нещата все повече излизат от контрол, забелязва се обединяване, главно на момичета, чиято фикс-идея е да бъдат изключително слаби. Все още се твърди, че това е мит, но в интернет пространството се споделят ужасяващи истории – момичета „оцеляващи“ с по две-три пуканки на ден…

Мислите, че това е странно, да – дори страховито!
 В този случай се касае за заболяване – анорексия.

Анорексията (Анорексия невроза) е нервно-психическо разстройство, което се характеризира с нереална представа за начина, по-който изглежда заболелият (най-често млади момичета и жени), страхът от храната и съзнателно спиране на храненето.

Разбира се, строгата диета не винаги завършва със заболяване от анорексия, но редовното ограничаване на храната с риск за здравето, е сигнал, че трябва да се потърси специалист. Разстройствата на храненето в последните години са много често явление, а ненавременното им лечение, нерядко води до летален изход.

Може би е парадокс, но в света има цели нации, които страдат от наднормено тегло, докато други хора са с критично ниско.

„Отслабване, но не на всяка цена“ –  това е призивът за подобряване на живота на хора с тегло над нормата.

Затова, колкото и банално да звучи – следете теглото си да бъде в допустимите норми и избягвайте драстичните мерки. Диетичното хранене с полезни храни е достатъчно развито, за да може да предложи на всеки здравословно и сигурно нормализиране на теглото. Затова не е оправдано да рискувате здравето си с глад и рисковани режими.

Отслабване, но не на всяка цена – ІІ-ра част
5 (100%) 1 vote
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta