Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

7 начина за увеличаване на физическата активност

fizicheska aktivnostВсе повече хора се оплакват от недостиг на време за лични занимания. Спортуването е почти немислимо, особено, ако денят започва в 6 ч. и приключва в 20 ч. Изтощението и лошото настроение са пряко свързани с личното удовлетворение.

Ако и вие искате да подобрите физическото си състояние, да повишите тонуса си и да отслабнете, може да спазвате следните прости начина за увеличаване на физическата активност:

  • Забравете за асансьора! Качването на стълбите е отлично средство за натоварване на бедрата и дупето. Дишането се учестява, а кръвообращението се подобрява, това си е чиста проба аеробно натоварване, т.е. подпомага изгарянето на мазнините.
  • Ходете, когато можете! Трябва да отидете до магазина, а той е на 5 минути от вас, не поглеждайте към ключовете на колата. Обуйте се и на бързо отидете, ходете с бърза крачка и дишайте дълбоко. Ходенето е най-нормалното човешко движение, бързото темпо го превръща в отлично кардио упражнение, а ако се напрегнете може да усетите бедрата и прасците си горящи.
  • Изчистете къщата! Чистенето си е доказано голямо натоварване. Клякане, качването на стол, навеждането, ходенето, качването по стълби и т.н. горят калории.
  • Танцувайте – пуснете си музика и танцувайте, ходете на клуб.
  • Разхождайте се в планината – ходенето по наклонено трасе е много по-трудно, отколкото ходене по равно такова. Бедрата се натоварват, както и дупето.
  • Разходете кучето – пълните с енергия домашни любимци ще ви провокират да се движите в ритъмът им. След края на разходката ще бъдете изтощени, а любимците ви – щастливи.
  • Спортувайте с децата! Липсата на време става постоянно състояние, когато имате деца. Погледнете на това от хубавата страна – движете се колкото тях и ще бъдат много щастливи, да, вие ще се изтощите, но калориите, които ще изгорите са доста.

Това са само част от нещата, които не изискват отделно време за изпълнение, т.е. вмествате ги в графика, докато правите нещо друго. Постепенно и без да подозирате ще повишите издръжливостта и силата си.

7 начина за увеличаване на физическата активност
5 (100%) 2 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta