Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Уейт Уотчърс диета /Точкова диета/

dietaКакво представлява Уейт Уотчърс диета

Уейт Уотчърс диета или за по-кратко УУ диета (известна още като точкова диета) е доста по-различен режим от тези, които сме свикнали да виждаме. Той ни дава свобода да консумираме, каквото пожелаем, но след някои изчисления и пояснения. По-долу ще видите как точно да ги направите. Основните данни, които са ви необходими, за да изградите вашата индивидуална диета са – пол, възраст, ръст, килограми, двигателна активност и желанието да отслабнете или да задържите постигнатото тегло.

За и против Уейт Уотчърс диета

Диетата е свързана с известни изчисления и ежедневно следене на точките в менюто. Първоначално може да ви се стори сложно, но с течение на времето се свиква.

Положителните страни на УУ диетата са, че няма забранени храни, не се гладува и е балансирана.

Подходяща ли е за вас Уейт Уотчърс диета

Ако думата „диета“ автоматично изостря глада ви, то тогава УУ диета е подходяща за вас. В нея няма забранени храни, а само различни количества.

Ефективна ли е Уейт Уотчърс диета

Диетата УУ предполага богато меню и възможности за комбинирането им. Тя стимулира физическата активност, защото, както ще видите, натоварването дава минус точки, съответно може да хапнете повече или нещо любимо.

Следва малко математика. Както казахме по-горе, за да изградите индивидуалната си диета, е необходима информация за полът, теглото, килограмите, ръстът, двигателната активност и желанието да отслабнем или да задържим килограмите си.

Как да изчислите точките си?

Пол

 • Мъже – 15 точки
 • Жени – 7 точки

Възраст

 • 18-20 год. – 5 точки
 • 21-35 год. – 4 точки
 • 36-50 год. – 3 точки
 • 51-65 год. – 2 точки
 • Над 65 год. – 1 точка

Тегло

Претеглете се, най-доброто време е сутрин след тоалета и преди да закусите. Запишете теглото си, като вземете десетиците от числото, т.е. тежите 76 кг., то вашите точки са 7.

Ръст

 • Под 1,6 м. – 1 точка
 • Над 1,6 м. – 2 точки

Физическа активност

 • Не се движите през по-голямата част от деня – минус 0 точки
 • Стоите прави – минус 2 точки
 • Ходите и се движите активно – минус 4 точки
 • Спортувате натоварващ спорт – минус 6 точки

Тук има някои „хитрини“, които ще са полезни, особено ако целим дълготрайно отслабване.

Не е задължително да консумираме количеството точки за деня с точност. Например, ако ни предстои важно събитие и сме сигурни, че ще похапнем /например Коледа/, няколко дни преди това може да „спестяваме“ от точките. Това ще рече, например 5 дни преди Коледа започваме да консумираме с 3 точки по-малко всеки ден. В деня на празника ще имаме 15 точки повече за хапване.

Точките, които носят храните може да намерите тук.

Лесна ли е за спазване Уейт Уотчърс диета

Първоначалното следене на точките, приети с храната може да ви се стори трудна, но с времето се свиква. А фактът, че няма забранени храни, а само допустими за дневна консумация, се харесва на диетуващите.

Евтина ли е Уейт Уотчърс диета

Кои храни да се консумират е въпрос на личен избор, спрямо списъка с точките, които носят храните и всеки индивидуално може да прецени какъв бюджет да отдели за диетата УУ.

Уейт Уотчърс диета /Точкова диета/
3.92 (78.33%) 12 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta