Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Защо да споделя, че съм на диета

Плюсовете и минусите околните да знаят, че съм на диетазащо да споделя, че съм на диета

Спазването на диета не е лесно решение. Свързано е с мотивация, познания за храните и избор на подходяща диета, търпение и най-вече разбиране у околните. Защо е толкова важно?

Причините са много, но най-съществена е подкрепата, която близките оказват. Начинанието е свързано с промени в начина на хранене, различни настроения, спад в мотивацията.

В такива случаи винаги е добра да има на кого да разчитаме да ни „влее“ здрав разум.

Често наши приятели споделят, а и на самите нас да ни се случва, околните да не обръщат внимание на усилията ни да отслабнем, и постоянно да ни се предлагат изкушаващи храни – торти, джънк фууд, чипсове и т.н.

Успокояващите думи „така си си добре“, изречени от устата на свръхслабата колежка, не звучат убеждаващо, нали?

Разбира се, няма нужда цялото ви обкръжение да знае за това, че сте на диета. На близките и хората, с които често се виждате, обаче би било добре да кажете. Така няма да се изпада в конфузни ситуации да отказвате почерпка, а отсрещната страна да ви се обиди.

Моралната подкрепа и израза на вяра в успеха на диетата е важна, за да може по-лесно да се премине през стреса от промяната в начина на хранене и живот.

Освен плюсовете на това да споделим, че спазваме диета, има и някои минуси.

Например, изкушени, посягаме към последното парче шоколад и веднага следва реплика с подигравателна нотка – „ти нали беше на диета“.

Друг вариант е временно да сме отпуснали „юздите“ и да ни засипят коментари от рода на „видя ли, че няма да се справиш“ или „защо се мъчи само“ и т.н. Чувството за вина със сигурност ще се появи, а оттам и емоционалното хранене.

Погрешно избраната диета също може да бъде причина за провала на отслабването. За това как да намерите подходящата за вас, може да прочетете повече в статията ни „Коя диета е подходяща за мен“.

Предполагаме, че повечето от вас, които поне веднъж са били на диета, са се сблъсквали и с плюсовете, и минусите. Ще се радваме да споделите вашите преживявания през този период!

Защо да споделя, че съм на диета
5 (100%) 1 vote
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta