Портал за диети, отслабване, диета, упражнения, рецепти, здраве
Телефон за връзка: 0889 973 002

Каква е истината за „Диетичната кола“?

dietichna kolaДиетична ли е диетичната кола?

Неведнъж сме чували гръмки реклами, които „обещават“ нула процента захар на съответен продукт или отслабващо действие. Напитките също попадат в тази категория. В настоящата публикация ще разгледаме една много популярна газирана напитка – колата.

Състав на диетичната кола

Не бихме могли да цитираме дословно, защото формулата на оригиналния продукт е търговска тайна, но изобилстват глюкоза, подсладители и някои елементи от Менделеевата таблица.

Ползи от консумирането на диетична кола

Категорично ще заявим, че в диетичната кола няма нищо, което да носи полза за организма, освен, че не съдържа захар.

Но тук идва и парадокса, вместо така омразната захар, производителите влагат други подсладители – основно аспартам. А какво е неговото въздействие ще разберете в следващият раздел на статията.

Широко разпространена е практиката, че когато ни е зле, чувстваме се отпаднали или кръвното ни налягане е понижено, една чаша кола действа добре.

Рискове при консумирането на диетична кола

Липсата на захар в диетичната кола, съвсем не означава отсъствие на подсладители.

Масово се ползва аспартам. Неговото влияние върху организма съвсем не е положително.

Диетичната кола въздейства върху организма ни като класическата, но с една разлика. След като изпием една чаша от напитката, организмът ни отговаря с огромно количество секретиран инсулин. Когато той не „открие“ захарта, с която трябва да се справи, се отлага като мазнини.

Така вместо да отслабваме или поне да не напълняваме, складираме запаси от мазнини и качваме килограми.

Чувстваме се гладни. След като отмине пикът на инсулин, предизвикан от напитката, ще ни се иска да хапнем нещо не чак толкова полезно, например джънк фуд.

Според редица проучвания, рискът от сърдечен удар при хора, консумиращи редовно подсладени газирани напитки, нараства с 44%.

Дори и без захар, и с гръмкото название „диетична“, колата е газирана напитка. Балончетата водят до подуване и разширяване на стомаха, газове, оригване и други неразположения.

Ако сте свикнали всеки ден да консумирате кола, независимо диетична или не, ще е във ваша полза да се отървете от този навик. Вредата, която нанасяте на организма си е огромна. В случай, че обичате щипещият вкус на газираните напитки, то заменете колата със сода и постепенно намалете количествата.

Каква е истината за „Диетичната кола“?
4.67 (93.33%) 3 votes
The following two tabs change content below.

Ivelina Popova

Здравейте аз съм Ива и откакто се помня се интересувам от здравословния начин на живот. Ще се радвам да оставите оценката си статията след като я прочетете 🙂

Вашият коментар


Успешни истории

* Всеки човек е индивидуален и резултатите от успешните истории могат да варират. Dietata.com не се ангажира с конкретен резултат.
individualna 90 dnevna dieta